Triathlon

Miesten sarjan voittaja Jussi Isokoski

Jussi Isokoski vei Esalan triathlonin 2017

Lauantaina 8.7.2017 kisailtiin Esalan triathlon 2017. Lähtö ja maali olivat uimapaikalla.

Miesten sarjan nopein oli Jussi Isokoski Kp-triathlon ajalla 1.06,22  (13). Naisten sarjan voittaja oli Ella-Maria Himanka KJ, ajalla 1.18,06 (8). Nuorissa nopein oli Frank Sorjonen, ajalla 39,39 (3).

Nuoret (alle 15 v.) ja kuntosarja uivat 1 kierroksen 250m ja aikuiset 3 kierrosta yht. 750 m.. Nuoret pyöräilivät 10 km ja aikuiset 20 km. Viimeinen osuus juostiin, nuoret 2,5 km ja aikuiset 5 km.

Lisätietoja Jukka Himangalta 0440 607102

Veli-Matti Junnikkala ja Jukka Himanka Tahkon maisemissa.

Veli-Matti Junnikkala alle viiden tunnin triathlonin puolimatkalla Tahkolla.

Veli-Matti oli Tahkolla 16. miesten sarjassa ajalla 4,57,29. Veli-Matin uintiaika (1,9 km) oli 34.31, pyöräilyaika 2.39,36 (90 km) ja puolimaratonin aika 1.46,31.

Jukka Himanka oli 55. ajalla 5.20,17. Uinti 37.41, pyöräily 2.32,23 ja puolimaraton 1.54,43.

Lasten triathlonilla Aleksi Himanka oli 46. ajalla 22,21.

Ella-Maria Himanka SM-hopeaa triathlonin puolimatkalla

Ella-Maria (N18-19) alitti puolimatkalla kuuden tunnin rajan ajalla 5.54.32. Uintiosuus tuntui tänään hyvältä sateisesta ja tuulisesta säästä huolimatta, sanoi Ella-Maria kilpailun jälkeen. Uintiosuuden (1,9 km) jälkeen Ella-Maria oli jo lopullisella sijallaan toisena. Uintiaika oli 35.58. Pyöräilyosuudella (90 km) Ella-Maria sanoi säästelleensä energiavaroja, matka tuntui pitkältä, mutta menin maltilla. Väliaika puolimat…kassa oli 2.10.27 ja vaihdossa 3.51.53. Juoksu oli alkumatkasta kevyentuntoista, loppua kohden eteneminen kuitenkin hankaloitui ja tuli raskaammaksi, sanoi Ella-Maria. Juoksuosuudella (21 km) 7 kilometriä taittui aikaan 4.36.05, 14 kilometrin kohdalla kokonaisaika oli 5.14.35 ja maalissa siis 5.54,32. Olen tyytyväinen suoritukseen, suurempia ongelmia ei ollut, totesi tuore SM-hopeamitalisti.

Jukka Himanka oli (M45-49) sarjassa 49. Uintiosuuden jälkeen Jukka oli 53. Pyöräilyosuudella Jukan sijoitus tippui. Puolivälissä 45 km kohdalla sijoitus oli 71. ja 90 km kohdalla vaihdossa 82. Juoksuosuus sujui mallikkaasti ja sijoitukset nousivat ensin 55. (7km), 51. (14 km) ja maalissa aika 5.23.42 oikeutti 50 parhaan sakkiin sijalla 49.

Kuvat: Laura Helve
Naiset 2016

Ella-Maria Himanka, Sami Kankkonen ja Ere Anttila voittoon Esalankankaan Triathlonissa 2016

Ella voitti naisten sarjan ajalla 1.13,18. Toinen oli K-P Triathlonin Johanna Uusivirta 1.21,45 ja kolmas saman seuran Airi Kentala ja neljäs Leena Hälvä. Miesten sarjassa käytiin tiukka kilpailun Kuopion Aqua Terran Sami Kankkosen ja Junkkareiden Jukka Himangan välillä. Molemmille sama aika 1.10,30 ja Sami ykkönen ja Jukka kakkonen. kolmas oli Oulu Triathlon & Cyclingin Tero Leinonen, neljäs Hyvinkään Pyöräilijöiden Jarmo Himanka, viides Junkkareiden Viljar Sedrik, kuudes Junkkareiden Miika Vitikainen, seitsemäs Ylivieskan Reijo Parkkila ja kahdeksas K-P Triathlonin Tomi Finnilä.

Nuorten sarjassa JHT:n jääkiekkojunnut kokeilivat uutta lajia. Ere Anttila oli kestävin ajalla 40,57. Toisena JHT:n Frank Sorjonen, kolmas Hannes Häkkilä ja neljäs Konsta Joenväärä.

Nuoret uivat 1 kierroksen 250m ja aikuiset 3 kierrosta yht. 750 m.. Nuoret pyöräilevät 10 km ja aikuiset 20 km. Viimeinen osuus juostaan nuoret 2,5 km ja aikuiset 5 km.